Inspiration til teambuilding for medarbejderne

CpbCph  > Tanker >  Inspiration til teambuilding for medarbejderne
0 Comments

Hvis du leder efter en ny og anderledes form for teambuilding, bør du overveje ravjagt. Det foregår udendørs i den friske luft og skønne natur. Og så kan alle være med. Derudover kan der let opstå en konkurrence om, hvem der finder mest rav. Derfor kan du med fordel også opdele dine medarbejdere i to eller flere teams. Herefter kan du lave en konkurrence om, hvem af holdene, der finder mest rav. Hvis du er interesseret i at afholde en ravjagt for dine medarbejdere, så bør du undersøge

Hvad består rav af?

Rav består af hærdet harpiks. Harpiksen har dryppet fra træerne og ned i skovbunden for flere tusinde år siden. Her har harpiksen så ligget og hærdet. Efter hærdningen, er harpiksen blevet til rav. Herefter har både istiderne, havet og floderne flyttet harpiksen vidt omkring. Derfor kan du i dag primært finde rav ved den jyske vestkyst eller ved Østersøkysten langs de baltiske lande.

Gør ravjagten nemmere med en ravkese

En ravkede er en form for si, der har fået påmonteret et skaft. Med andre ord kan man altså sige, at rav-kese er et net til opsamling af rav. Ravkesen anvendes nemlig til at fiske selve ravet op af vandet. Derved undgår du at skulle have hånden ned i det ofte kolde vand. Derudover er der ofte også påmonteret en krog, så du med rav-kesen også kan få fat på tang og vende det. På den måde kan du bedre få fat på det eventuelle rav, der måtte være under tangen. Derudover findes ravkeserne i flere forskellige udformninger. Ofte har de mere garvede ravjægere nemlig forskellige ønsker til, hvordan en ravkese fungere. Du kan læse meget mere om rav på nettet. Du kan også få en del spænding i en ravjagt.

Hvor finder jeg nemmest rav?

Som udgangspunkt kan du finde rav på alle strandene i Danmark. Dog vil det ofte være nemmest at finde rav ved de brede og lavvandede strande. Rav vil ofte være gemt i ravpindelag. Ravpindelag består af alt muligt fra havbunden, som enten en storm eller bølge har revet med sig. Blandt andet træpinde og træstykker. Ravpindelaget vil blive skubbet ind på stranden i en stor bunke. Ravstykkerne vil tit ligge øverst i laget. Hvis der er tale om et meget tykt lag, vil der nogle gange også være ravstykker at finde, hvis du roder lidt rundt i bunken. Få bedre odds på ravjagten med rav-kesen.

Hvilket tidspunkt er det bedste i en ravjagt?

I princippet kan du tage på rovjagt når som helst på dagen. Men de fleste vil nok synes, at det er nemmest at finde rav, når det er mørkt. Det skyldes, at du med en ravlygtes UV-lys kan lyse ravet op. Derved bliver det selvsagt langt nemmere at finde. I forhold til vejret, bør du undgå vindstille dage med høj solskin. Primært fordi, at der typisk er mange mennesker på stranden der, men også fordi at vandet er varmt og det gør det sværere for ravstykkerne at skylle ind på land. Det bliver yderligere besværet af vindstilheden. Derfor er den bedste årstid, at finde rav på, faktisk om vinteren. Om vinteren bliver vandet nemlig meget koldt, hvilket gør det lettere for ravet at skylle ind på land.