Tag dine ansatte med i en infrarød sauna

CpbCph  > Tanker >  Tag dine ansatte med i en infrarød sauna
0 Comments

Står du og mangler en god udflugt med dine virksomheders ansatte, så kunne et godt bud være en tur i en infrarød sauna. En infrarød sauna kommer, udover at være en måde at ryste de ansatte sammen på, også med en masse positive effekter på krop og sind. Læs med her og få mere information om hvad det vil sige at gå i en infrarød sauna, og hvordan det kan påvirke dine ansattes velvære og sundhed i en positiv retning.

Hvad er en infrarød sauna

En infrarød sauna er på samme måder som en almindelig sauna, et aflukket rum hvori man modtager behandling med infrarøde stråler. I modsætning til en almindelig sauna, vil luften i en infrarød sauna ikke blive opvarmet, men i stedet vil opvarmningen foregå helt inde på celleniveaut. Kroppens varmes altså op indefra, i modsætning til en almindelig sauna, hvor luften og dermed kroppen, opvarmes udefra. Opvarmningen på celleniveau har den effekt, at kroppen vil producere sved på celleniveauet, som sørger for at transportere giftige toksiner ud af kroppen, hvilket fører til eget styrket immunforsvar og helbred.

Behandlingen foregår i et aflukket rum, så hvor mange der kan være afsted samtidig afhænger af størrelsen på saunaen. Behandling i en infrarød sauna varer normalt mellem 45-60 minutter, med temperaturer op omkring de 60 grader. Den infrarøde sauna er altså ikke lige så varm som en almindelig sauna, men stadig varm nok til at kroppen og sindet kan slappe helt af og nyde behandlingen.

Infrarøde saunaer kan man finde hos wellness centre, svømmehaller og lignende, men også mange klinikker tilbyder behandling i en infrarød sauna. De infrarøde saunaer kan findes i alle store og de fleste mellemstore byer, samt i de fleste lokalområder i Danmark, så der bør være god mulighed for at der findes en i nærheden af din virksomhed.

Cryosauna er et andet godt bud

En anden sjov og effektiv behandlingsform man kan tage sin ansatte på udflugt i, er i en af de såkaldte cryosaunaer. Cryobehandling kender mange fra fænomenet med at vinterbade, hvor man behandler kroppen med kuldegrader for at give kroppen en lang række positive effekter.

Behandling i en cryosauna er lidt anderledes end en infrarød sauna, da behandlingen blot tager 3 minutter, og at der kun er plads til en person af gangen i cryosaunaen. Under behandlingen udsættes kroppen for ekstreme kuldegrader helt ned til 130 minusgrader. Det lyder måske umiddelbart ubehageligt, men gør ikke ondt, og kan faktisk for de fleste føles overraskende behageligt.

Behandlingen har den effekt, at de kolde temperaturer for blodet til at strømme ind mod kernen af kroppen, hvor blodet forsynes med frisk næring og energi, som efterfølgende transporteres rundt i kroppen, i takt med at kroppen varmes op igen efter behandlingen. Dette har mange positive effekter på kroppen, med en af dem værende forbedret restitution af kroppens trætte celler, når kroppen forsynes med frisk og næringsrigt blod fra kroppens kerne.