Sådan kan I få den nødvendige bemanding til jeres restaurant

0 Comments

Driver du en restaurant eller spisested, er du nok bekendt med de mange faktorer der spiller ind for at dit sted får succes. Ikke to restauranter er ens, hvorfor det kan være strategisk at undersøge sit sted nærmere. Mange restauranter har forskelligt mad, udseende, størrelser, prisleje, men også serviceniveau.

Restauranter er en af de forretninger, der bliver udelukkende bedømt på ikke blot deres mad, men også renlighed og service. Det er et trekantsforhold, hvor ikke én nødvendigvis overtrumfer de andre. Det kan nemlig være at et spisested har en god service og mad, men at det har dårlige hygiejne forhold, hvilket vil medvirke til at kunderne søger andre steder hen. Yderligere kan det medvirke til en sur smiley fra Fødevarestyrelsen, hvilket næsten kan sætte en nål i kisten for det pågældende sted. På den anden side, kan et spisested være udsat for problemer, hvis det har en god hygiejne og mad, men en ringe service. Det samme gør sig gældende, hvis maden er dårlig eller af ringere kvalitet.

Undersøg jeres svagheder

Når det kommer til at forbedre forholdende og fremme succes, forudsætter det kendskab til dit spisesteds funktion. Det kan her være meget gavnligt at undersøge, hvad mangler og hvad kan forbedres. Et sted at starte er at undersøge jeres madkvalitet, om denne lever op til gæsternes forventninger. Ligeledes kan det være en god start at undersøge, om hygiejnen er i orden, da snavs og beskidt service hurtigt kan skræmme sultne munde væk.

Det er dog vigtigt at have sæsonerne in mente, da nogle måneder og årstider er kendetegnet for at have flere folk ude og spise udenfor hjemmet. I disse perioder kan der være mere travlt, da en større mængde gæster oftest, belaster og udfordre jeres kapacitet. Oftest er der her tale om køkkenet kan følge med, samt om I har det nødvendige, tjener mandskab til at servicere gæsterne. Har I nemlig for få tjenere, kan det resultere i lange ventetider på maden, manglende overblik over betalinger og bestillinger, hvilket i sidste ende rammer jeres bundlinje.

Hent hjælp udefra

Spiller rengøringen og maden, men der er mangel på mandskab i form af tjenere, kan det anbefales at i søger hjælp ude fra i form af en tjener vikar eller flere afhængigt af behov. Dette kan være med til at minimere belastningen og samtidigt opretholde serviceniveauet. Det er yderligere en strategisk form for hjælp, hvis I særligt ikke kan ansætte nogen på fuld tid efter sæsonafslutningen. På den måde belaster I heller ikke jeres økonomi.

Har I nogle særlige krav til jeres personale, kan det være klogt at gøre disse krav tydelige, samt undersøge potentielle kandidater, således at I undgår problemer, når det rigtigt gælder.