Masser af plads: Aarhus mangler turister pga. Covid-19

CpbCph  > Tanker >  Masser af plads: Aarhus mangler turister pga. Covid-19
0 Comments

Aarhus er under normale vilkår en pænt stor turistby, og den er flere gange gennem årene blevet nævnt af store udenlandske medier, som byen man skal se. Det kan de have ret i. Forretningslivet og alle byens spisesteder har gennem mange år indstillet sig på, at der hvert år kommer et godt stykke over 1 million turister, hvoraf halvdelen er turister fra udlandet. Det er ikke småpenge, de bruger i Smilets by. Men da coronaen overtog dagsordenen i 2020, ændrede antallet af turister sig markant.

 

 

Flere danskere bliver i landet

En af de gode nyheder for de forretninger, som lever af turister i Aarhus, er, at danskerne ikke rejser til udlandet på ferie. Enten pga. restriktioner, eller fordi de ikke har lyst til at udsætte sig selv for smittefare. Det er et plaster på såret for især Aarhus’ mange restauranter og caféer. De har godt gang i den, selvom de mangler personale. Der er ikke mange guider til caféer, restauranter og andre spisesteder i Aarhus. Men der er en guide, som prøver at samle alle spisestederne og være opdateret på, hvem der er åbne, og hvem der er lukket. Madguiden over restauranter i Aarhus kan ses her:

 

 

Især én ting hitter i Aarhus

Når man ser på byens mange spisesteder, så er der især en ting, som man bemærker efter genåbningen – og det er, at brunch er blevet mere populær end nogensinde før. Hvad den helt præcise grund er, vides ikke, men trangen til at mødes og have god tid kan være en af forklaringerne.

 

Næsten alle de caféer og restauranter, som laver brunch, melder fuldt hus fredag, lørdag og søndag, men også onsdag og torsdag er pænt booket. Der kommer flere og flere til, og der er nye steder, som åbner hver uge. Der er faktisk en brunch guide til Aarhus, som prøver at kortlægge og beskrive dem med priser, mad, beliggenhed, åbningstider osv. Alle er ikke med endnu, men rigtig mange er allerede med ud af de godt 750 spisesteder, som ligger i Århus og omegn.