Husk at vedligeholde kloakken på virksomhedens arealer

CpbCph  > Tanker >  Husk at vedligeholde kloakken på virksomhedens arealer
0 Comments

Det er forsyningens ansvar at sikre vedligeholdelsen af hovedkloakken, men ved alt kloak der er en del af privat grund, herunder grunde ejet af virksomheden, står ejeren selv med ansvaret for at vedligeholde kloakken. Derfor risikerer man som grundejer at lide et økonomisk tab, såfremt der skulle opstå skader eller tilstopninger som følge af for dårlig vedligeholdelse af kloakken. I denne artikel sætter vi derfor fokus på vedligeholdelse af virksomhedens kloak og afløb, og hvor man finder hjælp hvis uheldet skulle være ude, og der opstår skader eller tilstopninger på kloak og kloakrør.

 

Sådan sikrer du en effektiv vedligeholdelse af virksomhedens kloak og afløb

 

I virksomhedens afløb, såsom vaske og gulvafløb mv. vil den effektive vedligeholdelse være forholdsvis simpel. Som det første bør man være opmærksom på hvad der bliver skyllet ud i afløbene, hvor materialer som vådservietter, vat og lignende for alt i verden bør undgås, da disse former for materialer er årsag til de fleste tilstopninger.

 

Der bør også være fokus på kemikalier og andet industriaffald, som skal affald sorteres efter gældende regler, da man ellers risikerer skader på kloakrørene. Dette gælder især hvis man er en større virksomhed, produktionsvirksomhed, eller andre former for virksomheder der har med skadelige og farlige materialer at gøre. Er du i tvivl om gældende regler på området, så kan du besøge hjemmesiden for den kommune hvor din virksomhed er placeret, og se den gældende lovgivning.

 

Et godt trick er jævnligt at skylle et par liter kogende vand igennem virksomhedens afløb, da man herved opnår en effektiv opløsning af fedt, og andet ophobedet skidt. Anbefalingen er man skyller alle afløb i gennem en til to gange om ugen, men bør som minimum gøres et par gange om måneden, for at opnå en effektiv forebyggelse og vedligeholdelse. Oplever man mindre tilstopninger kan man forsøge at komme tilstopningen til livs med en svupper, og hvis dette ikke virker, kan man prøve at tømme vandlåsen.

 

Få professionel hjælp til kloakservice

 

Er tilstopningen eller skaden opstået længere nede i kloakken, vil der mange gange være behov for professionel hjælp i form af kloakservice. Et kloakfirma har redskaberne og kompetencerne til at løse enhver form for skade eller tilstopning i kloakken, herunder med en tv-inspektion, som bruges til at lokaliserer skader, tilstopninger mv., slamsuger til slamsugning og tømning af kloakken, samt andre redskaber såsom højtryksspuler til brug i forbindelse med kloakrensning.

 

For at finde et professionelt og kompetent kloakfirma der tilbyder kloakservice og kloakrensning i dit lokalområde, er alt du skal gøre at foretage en simpel søgning på internettet i dit lokalområde, eksempelvis kloakservice København, og du vil herefter kunne finde en masse brugbare søgeresultater, med virksomheder der tilbyder kloakservice i dit lokalområde, som du kan få hjælp af.