Har din virksomhed ekstra penge på kontoen?

CpbCph  > Tanker >  Har din virksomhed ekstra penge på kontoen?
0 Comments

Det er ikke alle virksomheder, der kræver meget likviditet for at køre rundt, hvorfor det nogle gange kan gå meget hurtigt med at spare penge op på virksomhedens bankkonto. Bare fordi man har pengene, betyder det ikke, at man behøver at bruge dem. Det kan dog alligevel være smart at have mindre penge på kontoen, hvis man ikke skal bruge dem inden for nærmeste fremtid, fordi man som virksomhed jo skal betale for at have penge stående på kontoen. Det koster 0,6 procent om året i de fleste banker fra den første krone. Har du hundrede tusind stående, så koster det dig altså 600 kroner årligt. Generelt er der to måder at undgå disse på: købe noget eller investere pengene.

Investering

Investering af pengene i din virksomhed kan gøre, at du i stedet for at betale negative renter kan få lov til at få en positiv forrentning af din investering. Du kan altså tjene penge på det. Udfordringen er dog, at hvis du har brug for pengene på et tidspunkt, hvor markederne er røde eller nede, så kan du komme til at skulle sælge med et tab. Et alternativ er også, at du kan låne pengene et sted, men dette kommer vi ikke nærmere ind på i denne artikel.

 

Der er mange måder at investere på, og der er mange ting, man kan investere i. Hvis du klikker på ovenstående link, så vil du komme ind på en side, hvor tingene er forklaret meget grundigt. Der kommer de ind på diverse strategier, forklaring af gebyrer og meget andet. Det er virkelig nemt, hvis man følger en god guide.

 

Købe ting

Man skal selvfølgelig ikke købe ting bare for at købe ting. Alligevel er det måske en god ting at overveje, fordi visse ting kan gøre, at du tjener flere penge i sidste ende. Har du en lille virksomhed og hjemmekontor, så kunne det være fordelagtigt at overveje at købe ting til hjemmekontoret. Der er nærmest ingen tvivl om, at det gør dig mere produktivt – hvorfor skulle alle de store virksomheder ellers købe docking stations og meget andet til deres medarbejdere, da de arbejdede hjemme under Corona?

 

Så hvis du ikke allerede har et hjemmekontor, så kunne det være en fordel at købe tingene til et nu. Vi ved ikke, hvordan arbejdet kommer til at se ud i fremtiden. For et par år siden gik man på arbejde hver dag, men nu har folk vænnet sig til at arbejde hjemmefra, og det er meget komfortabelt. I fremtiden kan det være, at du bare skal møde på arbejde et par dage om ugen – resten af tiden får du lov til at sidde hjemme. Ingen ved det, så du bør være klar på fremtiden.