Guide til genoptagelse af kapitalselskaber

CpbCph  > Tanker >  Guide til genoptagelse af kapitalselskaber
0 Comments

Har dit selskab modtaget en oversendelse til tvangsopløsning? Så er du ikke alene. Hvert år bliver tusindvis af selskaber oversendt til tvangsopløsning på grund af manglende indberetning af årsrapport. Men det betyder ikke, at det er slut med din virksomhed. Under visse betingelser kan dit selskab genoptages, og oversendelsen til tvangsopløsning kan trækkes tilbage. 

I denne blogpost vil vi give dig en kort introduktion til, hvordan et selskab kan genoptages. Vi vil gennemgå de væsentligste krav og betingelser, du skal være opmærksom på, samt give dig et overblik over selskabslovens regler om opløsning og genoptagelse af kapitalselskaber.

  1. Et selskab der er under tvangsopløsning, kan under visse betingelser genoptages. 
  2. Denne vejledning har til formål at beskrive, hvad der skal til for at genoptage et selskab. 
  3. Begrebet kapitalselskab omfatter selskabsformerne IVS, ApS, A/S og P/S. 
  4. Når Erhvervsstyrelsen oversender et selskab til tvangsopløsning hos skifteretten, har selskabet en frist på 3 måneder til at blive genoptaget. 
  5. Hvis selskabet bliver genoptaget, bliver oversendelsen til skifteretten trukket tilbage, og selskabet kan forstætte med at drive virksomhed.
  6. Reglerne om opløsning og genoptagelse af kapitalselskaber findes i selskabsloven. 
  7. Årsagen til at et selskab bliver oversendt til tvangsopløsning er oftest, at ledelsen ikke indberetter selskabets årsrapport til tiden. 
  8. Fristen for at genoptage et selskab er 3 måneder. 
  9. Hvis et selskab genoptages, bliver oversendelsen til skifteretten trukket tilbage, og selskabet kan fortsætte med at drive virksomhed. 
  10. Selskabsloven regulerer opløsning og genoptagelse af kapitalselskaber.

Er du MAX presset og har du brug for hjælp? Her er 6 ting du kan gøre i dag:

  1. Du er ikke alene. Der er mange selskaber, der bliver oversendt til tvangsopløsning. Men det betyder ikke, at det er slut med din virksomhed. Du kan gøre noget for at genoptage dit selskab.
  2. Find en advokat eller en revisor, der har kendskab til selskabsloven og genoptagelse af selskaber. De kan hjælpe dig med at forstå de juridiske konsekvenser af en genoptagelse.
  3. Saml alle relevante dokumenter. Du skal blandt andet bruge selskabets vedtægter, årsregnskab og årsrapport.
  4. Følg advokatens råd, så du kommer godt igennem processen.
  5. Gør det klart for dine nærmeste, hvad der sker, hvorfor det sker, og hvilke konsekvenser det muligvis kan få. Husk at dette ikke er personligt, og at du er nødt til at få tingene på plads.
  6. Hold fast i håbet. Det er svært at se lyset i enden af tunnelen, men det er der. Husk, at mange har været i samme situation som dig, og at det er muligt at komme igennem det.