Gå i defensiven mod hackere og sikrer din virksomhed

CpbCph  > Tanker >  Gå i defensiven mod hackere og sikrer din virksomhed
0 Comments

Som virksomhedsejer og erhvervsdrivende er der mange ting, som du skal have overblik over. Dog er der næsten lige så mange ting som kan gøre dig bekymret. Ikke alene skal du holde øje med udviklingen i din branche, konkurrenters manøvre, kundernes ønsker, men nu også IT-sikkerhedshændelser og cyberangreb.

 

Voksende problemer med tektonisk virkning

Selvom hacking kan virke fjern fra din nuværende virkelighed, er det problemet som har eksploderet over de seneste par år. Oftest er det regeringer og større virksomheder som tager rampelyset og laver overskrifter, når det kommer til cyberangreb og sikkerhedshændelser, men bag dem er et hav af mindre aktører, som bliver udsat for det samme.

Ifølge en række forskellige undersøgelser koster det danske virksomheder i gennemsnit 1 mio. om året at udbedre sikkerhændelser, datalæk og lignende. Hertil er der andre undersøgelser som påpeger, at sikkerhedshændelser såsom ransomware og maleware har haft en stigende udvikling de seneste par år.

Det kan godt virke som en prædiken magen til dem om dommedag, men det er et betydeligt problem som er blevet mere udbredt og som rammer alle – lige fra medarbejder, chef og hele organisationen.

 

Har du det rette forsvar?

Har du ikke den rette beskyttelse til din virksomheds aktiver, skal der som udgangspunkt ikke særligt meget til før, at en ondsindede aktør kan få fat i dine forretningskristiske aktiver. Det kan betyde databrud og adgang til personfølsomme oplysninger, kontrakter, strategier, data og meget mere som er fundamentalt for din forretning.

Det er ikke til at sige, hvad vedkommende vil gøre med dine oplysninger. Mulighederne er mange og det kan gå fra at sælge oplysninger på the dark web, lække oplysninger på offentlige steder til at kryptere og låse din forretnings digitale aktiver og lignende.

Heldigvis er det ikke alt sammen sort, da du kan gøre brug af en række metoder til at gøre din virksomhed mere sikker overfor sikkerhedshændelser.

For at hurtigt danne en mere effektiv sikkerhedsbarriere, anbefales det, at du gør brug af følgende:

  • Antivirus software
  • IAM sikkerhed til dine løsninger
  • Gøre dine koder svære og gem disse et sikkert sted
  • IT backup af din virksomheds IT-infrastruktur
  • VPN tjeneste til udførsel af arbejde

Ovenstående er blot toppen af isbjerget, hvad angår IT-sikkerhed til virksomheder. Der findes en del andre ting som du også bør være opmærksom omkring. Et eksempel heraf er, aldrig at klikke på links fra suspekte emails, da disse i langt de fleste tilfælde er faldgruben i din virksomheds IT-sikkerhed.

Ønsker du ekstra lag sikkerhed til din virksomhed, kan det give god mening at få lavet sårbarhedsscanninger og penetrationstest. Førstnævnte er brug af software til at finde sårbarhederne i din IT-infrastruktur, hvorimod en penetrationstest er kontrolleret hacking forsøg på et pågældende systems forsvar.