Sådan kan du tjene penge på dine gamle ædelmetaller

CpbCph  > Tanker >  Sådan kan du tjene penge på dine gamle ædelmetaller
0 Comments

Er du en af dem, som har nogle gamle smykker, figurer eller objekter af guld og sølv, som du ikke helt ved, hvad du skal gøre med, men som du gerne vil af med? Hvis ja, findes der en række muligheder for dig, hvor ved du kan tjene penge på objekterne. Hver en mulighed forudsætter forskellige krav og nogenlunde samme krav til forarbejde – særligt hvis du ønsker flere skillinger for mængden.

Grundstenen for dine muligheder

Inden at du begynder at kaste dig ud på forskellige auktionssider, DBA eller lignende, er det vigtigt at du først undersøger dine pågældende smykker og objekter. Ikke alle smykker og objekter er lige, når det kommer til kvalitet, hvilket har en stor betydning indenfor ædelmetaller såsom guld og sølv.

En stor hjælp her og særligt, hvis du ikke har noget eller minimalt kendskab til dine smykkers/objekters karat kvalitet, er at få dem undersøgt hos en guldsmed eller smykkeforhandler. Dette kan give dig en god idé om, hvad kvaliteten er på dem, samt hvordan en prissætning kan se ud.

Herudover bør du være opmærksom på, at sølv generelt er væsentlige billigere end guld, hvilekt skyldes en række forskellige markedsfaktorer, efterspørgsel af sølv med videre. For at holde det simpelt undlader vi, at gå i dybden med dette.

Research en hjørnesten for dit potentiale

Du kan herefter supplere dit forarbejde ved at lave nogle undersøgelser af det pågældende objekt i forhold til efterspørgsel og pris på de forskellige platforme. Det er er nemlig ikke alle guld eller sølv objekter som bliver købt med det samme. I nogle tilfælde kan det afhænge af tidspunkter, held og forskellige smage i forhold til stil blandt køberne.

Når du har gjort et grundigt forarbejde og undersøgt de forskellige aspekter og faktorer som gør sig gældende ved dine objekter, bør du herefter kigge på handelskanaler. Som udgangspunkt findes der mange auktionssider, dog er det vigtigt at tage højde for sikkerheden, hvorfor du aldrig bør sende dine objekter og guld ud med posten, men derimod at køberen kan komme og inspicere dem hos dig.

For at få mest succes med dette kræver det, at du har dit forarbejde og salgsgen på plads, da det kan styrke din position. Hvis der er tale om en anderledes auktionsside, end typer såsom DBA & Guloggratis og mere om rigtige sider, er der andre omstændigheder der gør sig gældende.

En tredje løsning, som du kan gøre brug af, er at finde antikvitetsforhandlere og andre særlige forhandlere som har en interesse i opkøb af guld og lignende. Du kan her tage dine guld objekter med og forhandle om prisen, hvis den ikke falder i din ønskede rækkevidde. Det kan være betydelig lettere mulighed, end at skulle gøre brug af auktionsplatforme og lignende.

Opsummering:

  • Få undersøgt dit guld af en professionel
  • Undersøg markedet
  • Undersøg de forskellige kanaler
  • Gør op med dig selv, hvor hurtigt og let det skal gå