Driver du et spisested, ved du nok allerede på forhånd, at det er en af din forretnings vigtigste funktioner. Dit køkken er der, hvor maden bliver lavet og magien der skaber de fortryllende kulinariske madoplevelser sker.
For et hvert spisested handler det om at vedligeholde mad kvaliteten og de sanitære standarder. Men ikke mindst også at være gearet til at kunne følge med, når der kommer mange bestillinger fra gæster på besøg.
Sommersæsonen er ved at træde for alvor i kraft, hvorfor dette er blevet endnu vigtigere at have styr på sit køkken.
Når drømme bliver til mareridt
For alle restauranter, cafeer og spisesteder betyder et stigende antal besøgende oftest en større indtjening mulighed. Men selvom at dit spisested ikke er helt booket ud med gæster eller måske er, kan et ønske scenarie som dette gå hen og blive til et mareridt.
Flere gæster og tilhørende bestillinger medvirker til en større belastning på køkkenets funktioner. Er noget af dit personale ikke omstillingsparate eller nødvendigvis har de rigtige kompetencer til at håndtere et stigende antal bestillinger, kan det gå hen og blive problematisk for driften. På den anden side kan det være at dit køkken ikke har mandskab nok, hvilket kan skyldes generel underbemanding eller uventet sygefravær.
I begge situationer vil det medføre til manglende og forsinkede madretter og serveringer. Dette vil komme på konsekvens af gæsterne, hvis utilfredshed kan gå hen og blive skadeligt for dit spisesteds omdømme.
Altid sørg for nødhjælpsløsninger
For at undgå katastrofale scenarier, der hurtigt kan blive fatale for din forretning, er det vigtigt at overveje mulige løsninger til sådan nogle problemer. Dette kan være ekstra mandskab, der kan træde til og hjælpe dit køkken med at optimalt understøtte dets forskellige funktioner.
Det er dog ikke alle, der har råd til at ansætte fast reserve personale til kaotiske scenarier. I mange spisesteder sker dette på ad hoc basis, hvilket også er betydeligt influeret af årstidens sæsoner. Befinder du dig i sådan en situation, kan det være strategisk behjælpeligt og ikke mindst økonomisk, hvis du gør brug af køkken vikarer.
Du kan her ansætte vikarer med nødvendige og efterspurgte kompetencer. Det kan være, at du kun har brug for hjælp til nogle særlige dage eller en weekend, hvorfor det kan være smart at hyre en til et kortvarigt vikariat. Herudover har du brug for en medarbejder til længere tid eller en sæson, kan køkken vikarer i form af kokke og køkkenassistenter være til en stor hjælp.
Det handler herom, altid at tage udgangspunkt i sin egen situation og forretningskristiske behov. Dette kan sikre dig, at du får den nødvendige hjælp til den nødvendige tid. Det kan her anbefales at undersøge de forskellige vikarbureauer, da nogle tilbyder akut dag til dag hjælp, mens andre først kan assistere dig med et par dages varsel.
Recent Comments