Rocker inkasso hører fortiden til

CpbCph  > Tanker >  Rocker inkasso hører fortiden til
0 Comments

De fleste virksomheder vil før eller siden rende ind i dårlige betalere. Ofte kan en venlig rykker være nok til at få de udestående beløb hjem, men nogle gange skal der lidt mere til. I sidste ende kan inkasso blive nødvendigt.

Dårlige betalere er frustrerende

Når man har udført et stykke arbejde for en kunde, kan det føles meget frustrerende, hvis regningen ikke betales. Man kan blive både irriteret, sur og helt ophidset. Det er helt naturligt. Og mange kan få lyst til at sende aggressive opkrævere ud, for at få fat i pengene.

Der har eksisteret inkassovirksomheder, der udmærkede sig ved skræmmende, bredskuldrede rockertyper. Det er også blevet kendt som ”rocker inkasso”.

Men er det klogt at hyre store, skræmmende mænd til inkasso? Og er det lovligt?

Der er krav til lovlig inkasso

Inkasso må ikke foretages af alle og enhver. Hvem der må er nærmere beskrevet i Inkassoloven.

Her står der blandt andet, at en virksomhed skal være godkendt som autoriseret inkassovirksomhed eller advokatfirma af politiet. Og at medarbejderne i virksomheden, som har direkte kontakt til skyldnere, også skal være godkendt.

Du bør derfor altid vælge et inkassofirma, der er godkendt til Dansk inkasso. For at sætte uautoriserede mennesker til at varetage din inkasso kan have juridiske konsekvenser for dig selv.

God inkassostil betaler sig

Det er dog ikke kun i forhold til det juridiske, at det kan betale sig at vælge et legitimt inkassobureau. Venlig inkasso kan vise sig hurtigere at få dine penge hjem – og det er jo det, som det handler om.

Meget ofte er dem der ikke betaler ramt af helt reelle problemer. Her hjælper det ikke med trusler og en alt for hård fremfærd. Venlighed, dialog og et forsøg på at finde mindelige løsninger har som regel en langt bedre effekt.

Derudover er det vigtigt at huske på, at den måde din virksomhed opfører sig – også indirekte via f.eks. en inkassopartner, vil påvirke den måde folk – og fremtidige kunder, opfatter dig. Det kan skade dit brand med alt for aggressiv inkasso.

Dårlige betalere, der bliver anstændigt behandlet, kan også ende med igen at blive gode kunder. Behandles de omvendt rigtig skidt, kommer de nok aldrig igen.

Man bliver i bedre humør af at opføre sig pænt

Ikke alene er der juridiske og praktiske grunde til at opføre sig anstændig – også når det gælder inkasso. Det skaber en bedre stemning i din egen virksomhed.

Det kan måske godt lyde lidt gammeldags og hippieagtigt, men det er ganske enkelt god karma, at opføre sig pænt.

Hvis man bruger for meget energi på at være sur, hidse sig op og jagte dårlige betalere med aggressive metoder ender man meget let med selv, at blive i dårligt humør. Det kan, udover søvnløse nætter, føre til en lavere produktivitet og en mindre behagelig hverdag i din virksomhed.