Læg ekstra fokus på dit team for at nå jeres KPIer

CpbCph  > Tanker >  Læg ekstra fokus på dit team for at nå jeres KPIer
0 Comments

Nu til dags er det for mange virksomheder ret afgørende, at de kommer i mål med deres KPI’er og tilknyttede målsætninger. Det kan være målsætninger i forhold til vækst og indtjening, såvel som målsætninger med betydning for virksomhedens konkurrencekraft.

 

Langt fra alene om det

Når det kommer til at nå de pågældende målsætninger, er det oftest ikke et ’solo’ arbejde, men derimod et teamsamarbejde. I mange virksomheder omkring arbejder medarbejderne på tværs af afdelinger og stillinger med hinanden.

Det betyder, at langt de fleste funktioner bliver varetaget af flere personer ad gangen. For eksempel, kan det være en salgsafdeling, hvor de skal arbejde med markedsføring og HR omkring nogle kundeprojekter, eller for at forbedre nuværende produkter og services.

Graden af afhængighed mellem afdelinger og funktioner kan svinge. I mange sammenhænge afhænger det af den enkelte organisation, ledelsesstrukturen, strategien og målsætningerne. Men den gensidige afhængighed mellem afdelinger og personer i forhold til udførslen af arbejdet, understreger vigtigheden af et funktionelt og resultatorienteret samarbejde.

Dette forudsætter til gengæld krav til teamet bag, som er ansvarlige for samarbejdet og facilitering af udviklingen i de enkelte afdelingerne og virksomheden.

 

Udvikling sker først menneskeligt – så organisatorisk

På mange måde kan et team ses på samme måde, som analogien af en kæde, nemlig at det stærkeste led eller lige så stærkt som dets svageste led. I et menneskeligt sammenhæng vil det sige, at flere af lederteamets medlemmer er afhængige af præstationen af hvert medlem.

For at nå målsætningerne kræver det, at hvert medlem opfylder de fælles forventninger der er sat i fællesskabet til performance. Er en eller flere medlemmer af temaet ikke med ombord, kan det give betydelige konsekvenser for jeres KPI’er og dermed målsætninger.

Der findes heldigvis flere forskellige måder, hvorpå du kan hjælpe dit team på vej til en bedre performance og samarbejde. En af de mest effektive, hvis ikke den mest effektive metode er, at du gør brug af teamudvikling.

 

Teamudvikling dit hemmelige våben til forretningsudvikling

I bund og grund kan teamudvikling være flere forskellige ting, men fælles for dem er, at forløbende har fokus på udvikling af teamets medlemmer og teamet i helhed. Forløbene gør oftest brug af flere forskellige værktøjer og virkemidler til udviklingen af medlemmerne.

Nogle af de værktøjer, som du kan opleve at støde på er:

  • Strategiarbejde
  • Opgaveløsning
  • Budgetplanlægning
  • Projektplanlægning
  • Teamcoaching
  • Midler såsom LEGO SERIOUS PLAY
  • Og andre teamværktøjer

Hvilke værktøjer der bliver brugt, vil afhænge af jeres team og dets medlemmer, herunder også jeres overordnede fokus.

Herudover vil teamudviklings forløbene blive faciliteret af hovedsageligt en erhvervscoach, hvilket er en person med teoretisk og praktisk erhvervserfaring inden for coaching af professionelle personer i erhvervslivet. Du kan derfor være sikker på, at jeres team får den rette hjælp, som I skal bruge.