Køb en hund? En dårlig eller god investering?

CpbCph  > Tanker >  Køb en hund? En dårlig eller god investering?
0 Comments

Skal familien udvides med et nyt familiemedlem? Der er mange mennesker som vælger at få et kæledyr fordi det er et stort ønske i familien. I nogen familier er det børnene som ønsker sig et kæledyr, imens det i andre familier er forældrene der gerne vil have det. Det er vigtigt at alle i familien er enige om at få et kæledyr og at det ikke er på børnenes præmisser. Det er i sidste ende forældrene der står med ansvaret og som skal opfylde hundens basale behov.

Valg af hunderace

Det første familien skal tage stilling til, når de skal køb hund, er hvilken hunderace det skal være. I denne forbindelse er det vigtigt at indse hvad man som familie kan tilbyde en hund. Det nytter ikke noget at anskaffe sig en hund, der kræver utrolig meget motion hvis der ikke er tid til det i dagligdagen. Hver enkel race har et forskelligt aktivitetsbehov og det er vigtigt, at have disse basale behov med i overvejelserne. På denne måde er du sikker på at kunne give hunden det liv, som den har behov for. Pladsen i hjemmet har også en stor betydning for hvilken hund det bliver. I en lejlighed eller anden lille bolig kan det være mest praktisk med en lille hund, der ikke fylder så meget som en stor hund.

Køb hund

Når familien er blevet enige om hunderace, gælder det om at finde en god opdrætter til at købe hunden af. Du kan finde hunde til salg på internettet og se hvor der ligger opdrættere henne i landet. Der er mange som er villige til at køre langt for den helt perfekte hund. Det vil sige, at folk fra f.eks. Sjælland gerne kører til Jylland for at få en hvalp af en dygtig opdrætter. Det er vigtigt at du og familien får besøgt det sted, hvor hvalpen er. På denne måde kan du danne dig et indtryk af stedet, se hvalpene og mærke efter om du skal have en hvalp derfra.

Vær kritisk hos opdrætter, når du skal købe hund

Det er vigtigt at du hos opdrætteren får lov til at se moderhunden som minimum og hvalpene på samme tid. Det er ikke alle opdrættere som er lige gode, så for at en opdrætter virker reel, skal du have lov til at se moderdyret. Danskerne er generelt gode til at anmelde alverdens ting og sager på internettet, så du kan være heldig, at nogen har givet en udtalelse om det sted, hvor du ser på hund. Hvis andre har været tilfredse med stedet, kan du roligt skrive dig op til en hvalp.

Tålmodighed er en dyd

Du og familien skal være tålmodige når det kommer til at få en hvalp. Nogle racer er meget attraktive således, at mange allerede står på venteliste til hvalpe, der endnu ikke er blevet født. Selvom ventetiden kan være lang på en hvalp, så vil du syntes at det har været hele ventetiden værd. Hvalpe er fantastiske og bidrager til så meget glæde i familien. Hunden bliver automatisk en del af familien og har en lige så stor plads som alle de andre.