Hvad skal du investere i for at undgå negative renter i 2022?

CpbCph  > Ejendomsinvestering >  Hvad skal du investere i for at undgå negative renter i 2022?
0 Comments

2022 ser allerede nu ud som om at blive endnu et år med negative renter. 


Corona er – igen i år – en joker, men med en stærk underliggende vækst og centralbankernes manglende villighed til at trykke på rente-knappen, så skal du som privatperson igen overveje, hvordan du slipper for at dine penge bliver spist op af inflationen.

 

Netop inflationen ser nemlig ud til at ramme sit højeste niveau længe. I efteråret 2021 har vi set inflation på hele 5 og 6 % i forhold til foregående høj. Det er de højeste inflationsrater i flere årtier. Så høje er de ikke i Danmark. Endnu, i hvert fald. 

 

Med andre ord er du nødt til at investere dine penge for at de ikke falder med mange procentpoint i værdi. De rådner op i banken. 

 

De tre sædvanlige muligheder er der stadig:

 

  • Obligationer: Kendetegnet ved høj sikkerhed og lav forrentning. I mange tilfælde vil dit afkast være mindre end den underliggende inflation, så her tjener du ikke penge, men du mindsker dit tab.
  • Ejendomsinvestering: Med ejendomsinvestering kan du reelt tjene penge. Du kan lave ejendomsinvestering selv eller deltage i andre virksomheders investering. Det sidste giver ofte 8-10 % i afkast på din investerede kapital, og det er nok til at tjene inflationen hjem og meget mere til.
  • Aktier: Den mest populære aktivklasse er aktier. 2020 og 2021 har været fantastiske år for investorerne. Det er tilmed ikke kun tech-aktierne, men også koryfæer som fx Mærsk, der har haft et fantastisk 2021.

 

Der findes ikke ét rigtigt svar for, hvor du skal placere dine penge.

 

Det er et spørgsmål om risikovillighed og hvor lang tid, du er villig til at binde din kapital. Den bedste investering er sandsynligvis en kombination af flere muligheder.

 

Held og lykke med et godt aktieår i 2022!