Indret dit kontor bæredygtigt

CpbCph  > Tanker >  Indret dit kontor bæredygtigt
0 Comments

Når du står foran en renovering af dit kontor, eller hvis du for første gang skal til at købe møbler og anden indretning til din arbejdsplads, kan det være noget af en jungle. Møblerne skal naturligvis være ergonomiske, så dine ansatte og kolleger kan holde ud at sidde i dem dagen lang, men man skal også tænke på pris, udseende og mange andre ting.

De fleste foretrækker et rent udtryk på kontoret, mens andre foretrækker det er moderne eller hjemligt. Efterhånden som bæredygtighed bliver mere og mere omdiskuteret, kan bæredygtighed også være en faktor, når du vælger kontormøbler. Hvis du vil se et godt udvalg af diverse bæredygtig møbler, kan du se nogle på GreenTown.dk, Danmarks grønne markedsplads. Herunder kan du læse mere om, hvilke møbler du kan vælge, hvis du vil indrette dit kontor mere bæredygtigt.

 

Smukke bambusmøbler

Bambus er de seneste par år blevet et eftertragtet materiale, og det er med god grund. Bambus er en græssort der er meget hurtigvoksende og slidstærk, og den er derfor perfekt til at anvende til møbler. Borde, stole og dekoration er blot en af de mange ting, man kan få i bambus. Materialet kan både bruges helt i møbler som for eksempel ben eller rammen på en stol, men det kan faktisk og brydes ned og laves om til stof, der kan blive til silkebløde sofapuder eller stolebetræk. Der er derfor en bred vifte af forskellige muligheder med bambus, der langsomt er ved at blive en af verdens mest bæredygtige materialer.

 

Behagelige kontormøbler

Hvis du ønsker noget mere traditionelt frem for bambus, kan du også gå efter en ergonomisk og god kontorstol i genbrugsplast. Genbrugsplast kommer fra genbrugt plastik, der enten indsamles hos private husstande, store producenters overskud eller i verdens have, hvor der findes store mængder plastflasker og andet. Møbler i genbrugsplast kan derfor være en god måde både at få god støtte i løbet af dagen samtidig med, at du hjælper planeten lidt efter lidt.

 

Glem ikke toilettet

Når du indretter dit kontor bæredygtigt, må du naturligvis ikke glemme toilettet. Mange kontorer har sterile badeværelser, hvor du finder kedelige og intetsigende sæbedispensere og groft papir. En måde, hvorpå du både kan give dit toilet personlighed og gøre det mere bæredygtigt, er ved at skifte papiret ud med bløde bambus håndklæder og den upersonlige sæbedispenser ud med en skøn sæbeholder i træ med en håndlavet sæbebar på.

Sæbebarer er både billigere og meget bedre for miljøet, mens de er lige så effektive og antibakterielle som en sædvanlig sæbedispenser. Er du dog mere til flydende sæbe, kan du også skifte de kedelige dispensere ud med en smuk flaske i træ eller glas, som du blot skal fylde op fra tid til anden. Det er både smukt og godt for miljøet!