Hvilke brugte biler sælger bedst?

CpbCph  > Tanker >  Hvilke brugte biler sælger bedst?
0 Comments

Hvis man kigger på hvilket bilmærke der dominerer brugtbilsmarkedet, er det ikke overraskende Volkswagen, som sætter sig tungt på topplaceringen. Det er nemlig også VW, der sælger flest nye biler herhjemme, og sådan har det været i flere år. 

Denne dominans ses derfor naturligvis også på brugtbilsmarkedet. Så hvis du leder efter brugte biler, vil du helt sikkert finde en masse VW-bilmodeller iblandt. 

Men en ting er hvilken bil der sælges flest af, en anden er, hvilken brugtbil der er mest eftertragtet. 

Elbiler indtager brugtbilsmarkedet

For første gang nogensinde vandt en elbil titlen som årets brugtbil i september 2022. Det var den amerikanske Tesla Model 3, der gik hen og vandt den eftertragtede titel. 

Dette gør den naturligvis mere eftertragtet, men da Tesla priserne raslede ned i midt januar 2023, hvor flere modeller faldt i pris med op til 130.000 kr., så påvirker det også priserne på Tesla på brugtbilsmarkedet. Dette prisfald pressede også priserne på de andre brugte elbiler, og gjorde dem derfor endnu mere eftertragtede.

Hvor lang tid går der, før nye biler rammer brugtbilsmarkedet?

Der er stor forskel på, hvor lang tid der går, før en populær ny bil rammer markedet for brugte biler. Der kan ses en tendens for, at de store nye biler har en kortere levetid hos deres første ejere.

Faktisk ser det ud til, at jo større bilerne er, jo hurtigere kommer de på brugtbilsmarkedet. De mindre biler bliver normalt i længere tid hos deres første ejere og de fleste af disse ses derfor først blandt de brugte biler, når de har fem-seks år på bagen. 

Hvad gør en brugtbil mere attraktiv?

Udover positive anmeldelser i pressen, som f.eks. nominering til Årets brugtbil, så er der også ting, du selv kan gøre for at få den bedste pris for din brugte bil. Nogle ting skal gøres fra starten af, fra da bilen blev købt, og andre ting kan gøres op til salget. 

Noget af det værste du kan gøre i din bil, hvis du på sigt har tænkt dig at sælge den igen, er at ryge i den. Mange personer fravælger ligefrem biler, der er røget i, og derfor sælges de også meget billigere end en røgfri bil. Man kan næsten tilsidesætte en bil, der er røget i, med en bil der har fået en stor skade. 

En anden ting især bilforhandlere gerne vide, før de giver dig en pris for din bil, er om alle serviceeftersyn er overholdt. Serviceeftersyn kan være med til både at forlænge garantien og gratis vejhjælp. Desuden reducerer betydeligt chancen for, at der er ukendte fejl på bilen.  

 

En god ide inden salget af bilen er at enten købe en klargøringspakke eller selv stå for en ordentlig rengøring af bilen. Når man ser en bil, der er passet godt på udenpå, regner man automatisk også med at den er passet godt på indvendigt og imens den har været i brug. Så hvis du giver bilen en ordentlig tur med skuresvampen og støvsugeren, inden den skal sælges, kan det hurtigt ende med at være hele besværet værd.