Hvad indebærer et førstehjælpskursus, og hvilket passer til min situation?

CpbCph  > Tanker >  Hvad indebærer et førstehjælpskursus, og hvilket passer til min situation?
0 Comments

Hvad indebærer et førstehjælpskursus, hvad koster det, hvor lang tid tager det, og hvor lang tid er jeg dækket ind efterfølgende? Spørgsmålene er mange i forhold til førstehjælpskurser, og i denne artikel vil vi forsøge at nedlægge mystikken omkring emnet, og kaste lys over de mest almindelige spørgsmål.

 

Svaret er mange. Det handler nemlig om din specifikke situation, og hvad formålet med førstehjælpskurser er. Hvis du tager kørekort, så anbefales et 8 timers kursus, som er godkendt til kørekort. Hvis du er i gang med et førstehjælpskursus som et led af din uddannelse i sundhedssektoren, skal du have et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer. Der tilbydes også 4 timers hjertestopkurser, til den som blot vil have den basale viden om førstehjælp i forbindelse med et hjertestop. Tilsvarende findes der førstehjælpskurser for børn, som også kvitterer for 4 timer.

 

Foruden de generelle førstehjælpskurser som er skitseret ovenfor, findes der også et utal af forskellige kurser som kræves i forbindelse med forskellige scenarier. Dette kan være førstehjælp inden for eksempelvis kemikaliebehandling, som kræver en væsentlig anden tilgang end de øvrige kurser.

 

Hvad koster et førstehjælpskursus?

 

Dette er også et varierende svar, fordi udbud og efterspørgsel mest af alt afgør det. Der findes dog et par nogenlunde generelle priser, som ikke afviger alt for meget fra hinanden.

 

For et firetimers førstehjælpskursus, som er godkendt som repetitionskursus er prisen i omegnen af 450 kroner. Samme pris er gældende for et 4 timers kursus for børn. Hvis du skal op og have 8 timer, som er godkendt til kørekort, ligger prisen på omkring 575 kroner. For et 12 timers kursus rettede mod sundhedsuddannelserne og instruktører er prisen ca. 775 kroner. Vær særlig opmærksom på, at dit 12 timers kursus ikke er godkendt til kørekort.

 

Hvor længe gælder et førstehjælpskursus til kørekort?

 

Et førstehjælpskursus skal fornys hvert andet år for at være gyldigt. Overspringshandlinger kan forekomme, men i denne situation kan det være kritisk for liv og død at tage kurset. Hvis du glemmer hvordan man laver livreddende førstehjælp, er du hjælpeløs når uheldet er ude. Sørg derfor for at have et opdateret førstehjælpskursus, ikke kun af formelle årsager, men endnu vigtigere for at kunne afværge en livstruende situation for ét af dine medmennesker.

 

Hvor kan jeg tage et førstehjælpskursus?

 

Der findes leverandører af førstehjælpskurser i hele landet. Som kunde er det dit eget ansvar, at sikre, at din leverandør har de kurser tilgængelige som du leder efter. Den mest gængse er førstehjælpskurset til kørekort på 8 timer, som stort set alle har. Herefter kommer der mange specialiserede førstehjælpskurser (som blandt andet er skitseret ovenfor). Vær derfor opmærksom på, om din udbyder har det kursus du leder efter, og tøv ikke med at ringe og spørge.