Facebook Bureau om annoncering

CpbCph  > Tanker >  Facebook Bureau om annoncering
0 Comments

I denne artikel gennemgår vi, som Facebook Bureau nogle af de muligheder annoncering på Facebook giver, og hvilke overvejelser man bør gøre sig inden annonceringen igangsættes.

Annoncering på Facebook, rettere sagt Meta, inkluderer annoncer der kommer ind imellem opslag i feeds, videoer, under videoer, i stories, reels, på udforsk, gennem Marketplace og mange andre placeringer på tværs af platformene Facebook og Instagram. Denne type annoncering er ideel for virksomheder, da der kan drives kvalitetstrafik der konverterer til salg, kliks, likes og delinger, hvad end virksomhedens målsætning er, på baggrund af data om brugerne. Meta indsamler data på baggrund af brugernes færden på platformen, samt hvilke oplysninger brugerne selv indtaster som køn, alder og geografisk placering m.m. Alt dette data kan annoncøren bruge til at målrette virksomhedens annoncer effektivt, så han eller hun derigennem kan sikre relevans for både virksomheden, men også for modtageren af annoncen. På den måde kan annoncører nemt minimere spild af annoncekroner, som på eksempelvis TV- og outdoor-reklamer der eksponeres til meget brede målgrupper.

Prisen for denne type annoncering afhænger meget af virksomhedens målsætning. Målsætningen kan være alt fra konverteringer, leads, klik, konverteringer m.m. og prisen udregnes via auktion blandt annoncørerne som angiver deres budpriser eller lader Facebook administrere budene indenfor virksomhedens fastsatte priser.

Annoncerne kan udformes i mange afskygninger og Facebook har flere kreative værktøjer der kan optimere virksomhedens content. Facebook kan bl.a. lave karusseller, hvor brugeren kan bladre mellem billeder og videoer. Annoncøren kan også lave videoformater med forskellige billeder, opsætte leadannoncer eller bruge eksisterende posts fra virksomhedens egen Facebook-væg.

Segmentering af målgrupper med Facebook annoncering

For bedst at kunne optimere virksomhedens annoncekroner er det derfor vigtigt at segmentere virksomhedens målgrupper korrekt, samt at vælge de rigtige annonceformater og budstrategier. Det kan blive dyrt for virksomheden hvis annoncøren ikke segmenterer målgrupperne korrekt og snævert nok til at være effektfuldt. En fordel kan være at segmentere efter remarketing-målgrupper og fans. Disse målgrupper er ‘varme’ målgrupper og har allerede vist interesse i virksomheden og dens eventuelle produkter og services. Ved hjælp af Facebook pixels og cookie-accept kan målgrupperne baseres på sporingskoder der tracker brugernes adfærd på virksomhedens hjemmeside. På den måde kan virksomheden bedst muligt ramme de mest købsparate brugere.

Annoncøren skal også overveje hvilke placeringer annoncerne skal have. Dette skal vurderes ud fra en intuition om hvor målgruppen befinder sig, samt hvor og hvornår de er mest modtagelige overfor virksomhedens budskaber. Det kan være en svær balancegang hvor annoncøren skal vurdere hvornår en annonce er forstyrrende og hvornår en annonce kan være hjælpsom for en bruger der er interesseret i virksomhedens ydelser.

Selvom målsætning og content er på plads, kan det være problemfyldt at navigere i Facebooks Annonceadministrator, Kreatør Studie og Meta Business Suite for at føre kampagnerne ud i livet. Et korrekt setup er altafgørende for at virksomhedens hårde arbejde kan komme til sin ret. Benarbejdet ligger oftest i at teste en del af dette content og teste hvorvidt man segmenterer korrekt, for dernæst at kunne balancere og vurdere forskellige parametre som CPM, CTR, CPC, etc. Med det korrekte setup kan virksomheden nemt følge med i kampagneopsætning, -udvikling-, og eftervirkningerne af en succesfuld kampagne.