Alt det du ikke vidste om vandpiber

CpbCph  > Tanker >  Alt det du ikke vidste om vandpiber
0 Comments

Du ved nok, hvordan en vandpibe ser ud og kan måske endda genkende den karakteristiske duft – men hvor meget ved du egentlig om vandpiber? Her er nogle facts om vandpiber, som du måske ikke kendte.

 

Vandpiben stammer oprindeligt fra Indien, men er blevet en stor del af kulturen i det meste af Mellemøsten. På engelsk hedder vandpiben en hookah, afledt af det oprindelige indiske navn, huqqa. Piben kan spores helt tilbage til 1500-tallet, og den blev populær blandt adelige, hvor anordningen hurtigt blev et statussymbol for det indiske aristokrati og i finere kredse.

 

Vandpiben består af 6 dele: Øverst hovedet, hvor tobak og kul ligger, så skålen, som fanger gløder og aske, dernæst et metalrør, der fører ned til vasen, hvor vandet er. Røgen bliver trukket fra hovedet gennem metalrøret for så at blive kølet af vandet i vasen og til sidst bliver det suget gennem slangen, ud af mundstykket og inhaleret.

 

Rygning af vandpibe kom for alvor til vesten i starten af det nye årtusinde, hvor den blev populær blandt unge som et eksotisk og velsmagende alternativ til cigaretter. Der er også et socialt aspekt til vandpiberygning, fordi den tit kan bruges som samlingspunkt for en hyggestund.

 

Ordet shisha bruges nogle gange (især i den arabiske verden) som en betegnelse for selve vandpiben, men det henviser også til vandpibe tobak, der er traditionelt er en blanding af tobak, aromastoffer og sukkerarter; derfor har vandpibetobak en sød smag, og føles mildere end almindelig tobak.

 

Moderne materialer som rustfrit stål, aluminium og silikone har resulteret i, at vandpiberne I dag er vandpiben ikke blot en brugsgenstand; det er brugskunst. Du kan finde masser af smukke og dekorative vandpiber, som ser flotte ud at have stående fremme. Vælger du en MYA vandpibe får du et vaskeægte kunstværk i ægte krystalglas.