3 gode grunde til at få en kontorhund

CpbCph  > Tanker >  3 gode grunde til at få en kontorhund
0 Comments

Flere og flere virksomheder vælger at få en hund på arbejdspladsen. Det kan være en ansat eller en leder, der tager sin hund med eller det kan være en ugentlig dag, hvor alle kan tage deres egne hunde med på arbejde. Her i guiden har vi prøvet at samle svar på, hvorfor det kan betale sig at have hunden med på arbejdspladsen, og hvad det gør for arbejdsmiljøet. Læs med her og find inspiration – måske din arbejdsplads er den næste?

Hygge

Vi slipper nok ikke uden om, at det er hyggeligt at have en selskabelig hund på kontoret. Den er med til at skabe en mere afslappet atmosfære, og så er den meget opmærksom på mennesker. Så længe hunden er trænet til at forholde sig stille og roligt, så er den god på arbejdspladsen. Den må ikke være for udadreagerende, og så skal den være opmærksom på sine omgivelser. Det er især godt at indrette en lille krog med kurv og legetøj til hunden, så den også selv kan trække sig tilbage dertil, hvis den har brug for pause fra det travle kontormiljø.

Naturlige pauser

Hunden er med til at give medarbejderne naturlige pauser. Om den er opsøgende i sin adfærd eller mere passiv, så vil der opstå pauser med lidt kælen. Undersøgelser har vist, at det er sundt med et godt arbejdsmiljø med små pauser. Hunden kan desuden være med til at forbedre det sociale på arbejdspladsen, da den kan være en samtalestarter for mange. Mange finder også ro i at have et dyr tæt ved, hvilket kan være med til at sænke stressniveauet betydeligt. Alt i alt kan hunden altså være med til at forbedre arbejdsmiljøet og det sociale sammenhold på arbejdspladsen.

Gæster føler sig hjemme

Mange oplever, at deres gæster føler sig mere hjemme. Det kan være til møder, eller hvis du har en virksomhed, hvor der bare ofte er kunder forbi. Det skal selvfølgelig ikke være et stressende miljø for hunden, men så længe at hunden er udadvendt, så vil den også trives i det. Herunder hører det også, at det er vigtigt at finde en race, som trives i et kontormiljø. Jagthunde og mindre hunde med meget energi er måske ikke den rigtige type hund. I stedet kan pudler, labradorer, golden retrievers eller andre gode familiehunde have godt af de stimuli, som der er i et travlt kontormiljø.