Sådan bliver du mere effektiv i din hverdag

CpbCph  > Tanker >  Sådan bliver du mere effektiv i din hverdag
0 Comments

Når man har en hverdag, hvor man ønsker at nå en lang række forskellige produktive ting, så kan det være et nederlag, hvis man ikke når det hele. Man vil gerne effektivisere sine dage, men man er måske ikke sikker på, hvordan man skal gribe det an. Derfor er det vigtigt at starte ganske simpelt og starte med ting, som man kan overskue. Man skal nemlig have nogle simple strategier for at kunne arbejde sig hen mod en langt mere effektiv hverdag.

Planlæg altid din uge

Det første skridt er egentlig meget simpelt, da man bare skal planlægge sin uge. Det lyder jo meget let, men det er det nødvendigvis ikke. Man bør nemlig først og fremmest planlægge, hvornår man skal i skole eller på arbejde. Det kan man ikke rykke så meget på. Derudover kan man planlægge træninger, tid til forberedelse, tid med venner og andre ting. Hvis man gerne vil undgå at miste tid på ting, der ikke er planlagt, så kan man virkelig gå op i detaljer. Man kan planlægge måltider, at gøre sig klar om morgenen og aftenen, transport og de mindste detaljer. Så har man alt klar. Så man skal bare gå i gang.

Spis og drik dig til mere overskud

Man kan måske føle at man ikke har særlig meget overskud i løbet af en dag og så kan ugens program ende med at glippe en smule. Derfor er det også vigtigt at man holder øje med, hvor og hvordan man får sin energi i løbet af dagen. Man spiser måske en del junkfood og har en tendens til at glemme grøntsagerne. Det kan godt påvirke ens humør. Man behøver ikke at skille sig af med usunde ting, men man skal gøre plads til flere sunde. Det er nemlig godt med en masse vitaminer fra grøntsager og dertil bør man drikke en masse vand. Man skal dog ikke begynde at tage piller som modafinil for at holde sig kørende.

Tag altid en notesbog med dig

Hvis man gerne vil sørge for at altid huske vigtige ting, man observerer, så kan det være vigtigt at altid have en notesbog med sig. Det er altid en fordel at kunne skrive ting ned, som man synes er vigtige. Det gælder især i arbejdssammenhænge, men også hvis man er til et lærerigt foredrag eller bare tilfældigt kommer i tanke om noget. Det tvinger ens hjerne til at huske sådanne ting og hele tiden udpege guldkorn.