Relevante tips og tricks til hvis du overvejer at investere

CpbCph  > Tanker >  Relevante tips og tricks til hvis du overvejer at investere
0 Comments

Går du med en drøm om at komme i gang med at investere? Så er du bestemt ikke alene. Rigtig mange mennesker går med tanker om at begynde at investere, men uheldigvis er det slet ikke alle, som fører disse tanker ud i livet. Men investeringer kan for mange være rigtig smart økonomisk.

Langsigtet eller kortsigtet

Har man aldrig prøvet at investere før, kan idéen om dette virke skræmmende og måske endda en smule intimiderende. Sandheden er blot den, at livet som privat investor ligger langt fra den virkelighed som børsmæglere befinder sig i dagligt. Børsmæglere skal konstant være opmærksom på hvordan kurserne ser ud. Disse handler med aktier med stor risiko for tab – til gengæld kan der også vindes ufattelige store summe her. Som privat investor kan det dog være fornuftigt at satse på de langsigtede investeringer. Gøres dette vil man i mange tilfælde opleve, at selvom kursen dagligt hopper op og ned, så vil der efter eksempelvis 3 år være en samlet stigning trods alt. Denne type aktie vil have en langt større risiko for tab, men vil formentligt heller ikke have en lige så stor stigning i kursen. Det må derfor siges at være en rigtig god idé, at have styr på hvorvidt man ønsker at have en mere kortsigtet tidshorisont, og dermed være meget opmærksom på den daglige ændring af aktier. Eller om man har mulighed for at sætte et bestemt beløb til side i eksempelvis 10 år og dermed investere langsigtet. Her kan du se et eksempel på, hvordan en specifik aktie, Tilray aktiens værdi har ændret sig på blot en dag, sammenlignet med over f.eks. 5 år. Denne vurdering kan nemlig have stor betydning for din formue i sidste ende. Det kan ved Tilray Aktien bl.a. ses, at købte man Tilray Aktier i året 2020, og solgte man i 2021, så er kursen steget, på trods af at den senere hen er faldet. Det kan desuden bemærkes at der under Tilray aktiens kurs’ kurve, kan findes en fin guide til hvordan man kan komme i gang med at investere i Tilray aktier.

Sæt dig ind i stoffet

Tid er blot én af de ting, som er fornuftige at have styr på, inden man starter sin egen investerings-rejse. Dog ikke sagt at man nødvendigvis behøver at kunne samtlige fagtermer osv., men der er mange ting, som er fornuftige at have et kendskab til trods alt. Heldigvis findes der et hav af platforme, hvor man kan lære om aktier og investeringer. Der findes. bl.a. podcasts, tv-shows samt tonsvis af bøger, der alle kan give en masse nyttige informationer. Som sagt er det ikke nødvendigt med viden omkring alt indenfor denne verden, men det er trods alt ens egne penge, som i større eller mindre grad er i spil. Er man utilpas ved at skulle starte ud med at købe selv, er det i langt størstedelen af de danske banker muligt at få en investeringsrådgiver. Men dette er naturligvis en del af det stof, som man selvfølgelig skal have læst, hørt eller set, inden man starter med at investere.