Boligmarkedet i Spanien update oktober 2022

CpbCph  > Tanker >  Boligmarkedet i Spanien update oktober 2022
0 Comments

Spanien har været et kendt land i århundreder, med mange kendte seværdigheder, attraktioner, skikke og selvfølgelig klimaet. Derfor er det ikke underligt, at boligmarkedet i Spanien er blevet stadig mere populært blandt udlændinge, der ønsker at flytte, investere eller købe en feriebolig.

Af disse grunde har vi udarbejdet denne guide om den aktuelle situation på boligmarkedet i Spanien for at give et overblik til dem, der overvejer at købe en ejendom her.

 

 

Det spanske boligmarked i dag

Det spanske boligmarked klarer sig bedre, end det har gjort i de seneste år efter finanskrisen i 2008. Alene i de seneste 12 måneder er transaktions niveauet steget med 10 %. Den gennemsnitlige pris på en bolig i Spanien er også steget med 3,2 % i det seneste år. På trods af dette opsving er priserne stadig 28 % lavere, end de var på deres højeste niveau i 2007. Dette giver gode muligheder for både lokale og udenlandske købere, der søger værdi for pengene. Det er også værd at bemærke, at spanske realkreditlån i øjeblikket er meget billige med renter fra 1,5 %. men der forventes en stigning på grund af den generelle stigende rente og inflation

 

Hvem køber ejendomme i Spanien?

Der er sket et bemærkelsesværdigt skift i hvem der køber ejendomme i Spanien siden finanskrisen.

Tidligere var omkring 80 % af køberne udlændinge, hvoraf størstedelen kom fra Storbritannien, Irland, Skandinavien og Tyskland.

Men på grund af krisens virkninger og strengere udlåns kriterier fra bankernes side tegner udenlandske købere sig nu kun for ca. 40 % af købene.

Langt størstedelen af disse er kontante købere, der hovedsagelig kommer fra England Tyskland Frankrig, Belgien, Portugal med flere.

Der har også været en stigende efterspørgsel fra spaniere, som udnytter de forholdsvis lave priser og realkreditlån til at købe deres første bolig eller opgradere til en bedre ejendom. Dette har en bemærkelsesværdig indvirkning på byer som Madrid og Barcelona og Malaga hvor efterspørgslen fra lokalbefolkningen overstiger udbuddet, hvilket har resulteret i prisstigninger på op til 10 % i nogle områder.

 

Typer af tilgængelige ejendomme

Spanien har altid været kendt som et land med mange forskellige landskaber, hvilket har resulteret i et stort antal forskellige typer af ejendomme, lige fra moderne lejligheder i travle bycentre til traditionelle fincas (landhuse) midt i landlige landskaber på landet.

En af de mest populære typer ejendomme blandt udenlandske købere er kystnære ejendomme som f.eks. villaer og lejligheder på eller nær Middelhavskysten, hvor der ofte er et stort udlændinge samfund.

Golf Ejendomme er også eftertragtede takket være det store antal golfbaner af høj kvalitet, der ligger over hele Spanien, og som tiltrækker golfspillere fra hele Europa, der er på udkig efter billige golfferier uden for højsæsonen.

Konklusion

Uanset om du er på udkig efter et bolighus i byen, en finca på landet eller en flugt til kysten, er der helt sikkert noget for enhver smag og ethvert budget på det spanske boligmarked. Da priserne stadig ligger under niveauet før krisen og renteniveauet er historisk lavt, kan det nu være et godt tidspunkt at udnytte nogle gode tilbud, inden priserne begynder at stige igen.